Gipsgeleiders plaatsen

Gipsgeleiders zijn profielen die je plaatst tegen de muur zodat je nadien de pleisterlaag met een reilat de pleister mooi gelijk kan trekken. Op die manier is de pleister overal even dik.

Snij de gipsgeleiders op maat af en breng op regelmatige afstand een klont pleister tegen de muur. Die hoopjes pleister dienen om je profielen loodrecht tegen de muur te plaatsen. Reken op zo’n 60 cm tussenruimte per profiel, afhankelijk van je reilat. Heb je een buitenhoek of een raam dat aanwezig is? Koop dan ook hoekprofielen van de gipsgeleiders voor een mooi en strak resultaat. Eens de pleister is gehard, kan je beginnen met opvullen. De gipsgeleiders zelf hoef je nadien niet te verwijderen.

mart.stuc@gmail.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *