Pleisterwerk voorbereiden

Alvorens te pleisteren moet je je muren voorbereiden. Dat doe je door scheurtjes, krassen of putten op te vullen. Eens alle oneffenheden zijn weggewerkt, zorg je ervoor dat de muren droog, stevig, vet- en stofvrij te maken. Daarna doe je nog een testje of je muren geschikt zijn voor pleisterwerk. Dat doe je door met een natte spons over de muur te gaan. Droogt de muur in ongeveer vijf minuten? Top, dan moet je muur niet behandeld te worden. Droogt je muur rapper, dan is je wand te poreus en behandel je ze best met een fixeermiddel. Duurt het langer dan 5 minuten? Dan heb je een te gladde ondergrond en behandel je ze nog met een hechtingsmiddel.

Alle onderdelen die niet bepleisterd worden, zoals houtwerk, dek je goed af, want pleisteren is niet bepaald een proper klusje.

mart.stuc@gmail.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *